Racons cinematogràfics: Cinemascope

cinemascopeDurant el mes d’abril us presentarem cada setmana un lloc relacionat amb el setè art. Inaugurem el nostre itinerari amb una de les botigues més mítiques de Barcelona, Cinemascope, situada al barri de Gràcia. Un racó pels amants del cine i els col·leccionistes, on trobar pel·lícules, llibres, pósters i rareses.

Quan entres a Cinemascope entres a un nou món i viatges en el temps, a l’època daurada de Hollywood, on era elegant fumar, hi existien els gentleman i les pel·lícules es veien en blanc i negre. Joan Vall, l’amo de la botiga, és un apassionat del cinema i un col·leccionista compulsiu de tota mena d’objectes que tenen relació amb el setè art, ja siguin cromos, com postals, fotografies, programes de mà de festivals, revistes de cine, dossiers de premsa, llibres i, és clar, pel·lícules. Una extensa col·lecció de petits tresors des dels anys trenta fins els nostres dies, amb clàssics com Taxi Driver o Psicosis, fins a obres asiàtiques com Love Exposure de Sion Sono.

A les parets pots veure alguns autògrafs de famoses personalitats, entre elles directors de cine i actors consagrats com Paul Naschy, Dennis Hopper, Luis Berlanga o Claude Chabrol. També hi ha lloc per les fotografies que Vall ha anat fent al llarg dels anys i de recorreguts festivalencs a gent del món del cel·luloide.

A més de rareses i peces de col·leccionista, també pots trobar una àmplia selecció de samarretes originals relacionades amb el cinema per lluir orgullós la teva afició al setè art. I si tens alguna joia amagada a la teva habitació i la vols vendre, també es dediquen a la compra d’objectes de col·leccionisme, així que sempre pots fer-li una oferta o una proposició indecent. I no només això, sinó que les fronteres de Cinemascope van més enllà de Gràcia i s’estenen fins al mercat de Sant Antoni, on munten una paradeta els diumenges.

Si entres cap al final de la botiga veuràs un racó amb butaques batejat per Joan Vall i els seus germans com el Racó de la Calma, “un punt de trobada de filòsofs i artistes que, a través de les seves converses i accions, intenten fer un món millor.” Un lloc ple d’encant on es respira amor pel cinema, un món on perdre’s per un instant i començar a rodar la teva pròpia pel·lícula.

Cinemascope es troba al carrer de la Perla, 29 i el seu horari és de dilluns a dimecres de 17h a 21 i de dijous a dissabte de 11h a 14h i de 17h a 21h. Dimarts, tancat.

 

Article escrit per Cara B Barcelona Cultura.

Advertisements