Radicals Lliure

Radicals Lliure és una altra manera d’entendre el teatre. Provocador, excessiu i original, aquest festival arriba a la seva cinquena edició amb 13 espectacles que van començar el 4 de maig i que acabaran aquest diumenge 15 de maig amb el Radicals weekend.

Aquest cap de setmana arriba el Radicals Weekend a les dues sales que el Teatre Lliure té a Barcelona. Tant a l’Espai Lliure de Gràcia com a la sala Fabià Puigserver de Montjuïc es podrà gaudir de dotze de les tretze obres que conformen el festival.

Avui dijous podrem veure Extraordinario, que també es repetirà el divendres, dissabte i diumenge, Flashing Bodies action six: the casting, un espectacle que neix d’una idea del col·ectiu Completely naked on cada funció es diferent, ja que l’obra s’articula entorn a la participació de persones escollides entre el públic per realitzar un càsting especial. També avui podrem escoltar el recital Más triste es robar (20 anys d’accidents), un espectacle gratuït que es repetirà diumenge i que recull poemes antics i nous de la companyia Accidents Polipoètics, englobat també dins del marc de Barcelona Poesia. Extraordinario, l’aposta forta del festival, és un festí gastronòmic en el que els excessos de la carn, el sexe, les drogues i altres questions conflueixen en històries poc ordinàries i curioses.

El divendres podrem veure Muerte y reencarnación de un cowboy, que es torna a repetir el dissabte, i que tracta sobre el fet que escollir ens fa lliures, encara que el que escollim sigui la nostra pròpia mort. També cal destacar Vida de Lázaro, que només es representarà el divendres i que ens explica la vida de  Lázaro Rius Tubert, un nen superdotat, pioner en l’energia solar i el nudisme, inventor i mecànic autodidacta que va morir al 1961 a mans de la guàrdia civil, per contraband de fluorescents. També el dia 13 podrem veure Fingir, sobre la ficció d’un petó a l’escenari.

El dissabte 14 cal destacar Home-natja, sobre l’anonimat, posterior èxit i declivi d’una persona que imagina que al final dels seus dies li fan un homenatge. L’obra Hamle.t.3, sobre la felicitat i els extraterrestres, MAD (Mutual Assured Destruction) sobre el duel d’escacs del rus Borís Spasski, amb l’americà Bobby Fischer al campionat mundial d’escacs de 1972 i Desconcierto nº 1 para teclado, que es basa en un ritual especial per aconseguir la màxima afluència de públic.

A partir de les 12 de la nit i per tothom que ho vulgui hi haurà una festa al bar del Lliure, per celebrar la clausura d’aquesta edició. Per últim el diumenge podrem veure la única funció de Més enllà dels alps, en què la història gira entorn a un jove poeta que insulta al rei. Un cap de setmana complet on radicalisme i art s’uneixen en forma de teatre.

El Radicals Weekend té lloc a la sala Fabià Puigserver, al passeig de Santa Madrona, 40-46 i a l’Espai Lliure de Gràcia, al carrer Montseny, 47. Cada funció té un preu de 13€, 10€ amb descompte i 72€ si et compres l’abonament per totes les funcions. Les entrades es poden comprar per diversos canals.

 

Post escrit per Cara B Barcelona Cultura. 

Advertisements