Racons musicals: Crítica i promoció musical

PromociomusicalT’agrada la música però quan cantes sembla que hagis atropellat a un gat i alguna vegada has intentat tocar la guitarra però la teva falta de ritme t’ha impulsat a deixar-ho córrer als tres primers acords? No t’amoïnis, el món de la música és molt ampli i també es pot viure des de dins de moltes maneres.

El nostre recorregut d’aquesta setmana el dediquem a la formació musical fora del solfeig, cant o el que significa aprendre a tocar un instrument. Tant com si el que t’apassiona és viure la música des de fora o ajudar als músics a créixer en el dur negoci musical, et proposem dos cursos de la Universitat Pompeu Fabra que et poden ser útils.

Si t’agrada anar a concerts, consumir tot tipus de música que arriba a les teves mans i devores amb avidesa totes les publicacions especialitzades que hi ha al mercat, el teu curs és el d’Aproximació a la crítica musical. Amb l’experta periodista i investigadora Ruth Rodríguez i amb el director d’orquestra i filòleg Joan Grimalt a escoltar amb atenció tot el que t’explica la música i a interpretar-ho per tal de fer una crítica amb sentit i seny. Una bona forma d’aprendre recursos estilístics i altres detalls interessants per convertir el teu criteri musical en quelcom enriquidor per a altres persones.

Si pel contrari el que t’agradaria és treballar en el món del management, programar concerts, portar les relacions amb les discogràfiques i sales de concerts, premsa i altres perquè la carrera del grup o grups que portes sigui un autèntic èxit, el teu curs és el postgrau de Gestió d’empreses en la indústria de la música. En aquest curs i de la mà de grans professionals de tot tipus aprendràs la part de negoci que hi ha darrere de la música que escoltes, com donar una empenta a grups emergents o com adaptar-se a les noves tecnologies per fer créixer la música. I que la música no s’aturi mai!

 

Article realitzat per Cara B Barcelona Cultura.

Advertisements