Racons musicals: This is Underground

futureislandsOn està l’underground? És possible encara que existeixi una escena autèntica i que sigui una mica alternativa? Doncs sembla ser que sí, es diu This is Underground i és un cicle de concerts de grups locals de Barcelona i en ocasions també amb grups nacionals i internacionals.

This is Underground (TIU) va néixer com una plataforma per donar suport i promocionar a tots aquells grups que són invisibles per la majoria de la gent, cosa que no significa que no tinguin talent. Grups novells i emergents que mica en mica es van fent un petit forat a l’escena barcelonina i, encara que sigui a nivell local, aconsegueixen triomfar relativament, sense plans de màrqueting ni grans promotores, amb el boca-orella i gràcies a propostes com TIU.

Neill Higgins, un anglès que porta uns quants anys vivint a Barcelona, és el responsable de la iniciativa i també el mànager de grups com Stand Up Against Heart Crime. Cada dues setmanes aproximadament organitza un cicle de concerts a la sala Monasterio pel qual ja han passat grups com Outlets, Dulce pájara de juventud, Grushenka, Lasers, Gabriel y Vencerás, AlimentDer Ventilator.

A més, el proper 8 de juliol també organitza l’únic concert fins el moment a Espanya de Porcelain Raft (al vídeo), amb un preu de només 5€ abans del 15 de juny per Atrapalo. I si tens un grup i t’agradaria tocar amb Porcelain Raft en aquest minifestival, ho pots fer amb un concurs que organitza el patrocinador del concert, Eastpack. Però abans tindrem, demà dissabte 11 de juny, el concert d’Esponja, Caustic Roll Dave i Boreals a la sala Monasterio amb un preu de 4€ si entres abans de les 23h i 5€ després. Bona música, alternativa i econòmica, què més es pot demanar?

Per estar al dia dels concerts que organitza TIU o si tens una banda i vols tocar en algun dels seus cicles, pots fer-te fan a la seva pàgina de facebook o bé fer-te amic del seu perfil o seguir-los a través de twitter.

 

Article escrit per Cara B Barcelona Cultura.