Racons literaris: El Lletraferit

LletraferitLletraferit és segons el diccionari, un amant de conrear les lletres. Lletraferit, segons els carrers de Barcelona és una cafeteria-llibreria que es troba al carrer de Joaquin Costa. Aquest petit racó literari ofereix llibres per comprar i llegir, sofàs i butaques còmodes i un ambient relaxat a base de bons còctels, una gran varietat de tés i una oferta deliciosa de cupcakes.

La història del Lletraferit és ben curiosa. El seu amo, el senyor Alexandre Diego Gary és el fruit del matrimoni de dos grans artistes, el novelista Romain Gary i l’actriu d’ À bout de souffle, Jean Seberg. I el bar, el regal que Gary li va fer a la seva mare, que al final de la seva vida havia estat fantasejant amb la idea d’obrir un restaurant a Barcelona. Partint d’aquesta base, la cafeteria no ens pot defraudar, tot en ella té un aire bohemi, peculiar, i potser el toc especial el posa la flaire a llibres i a paper que es respira en l’ambient. Un lloc tranquil per fer una copa, per tenir una plàcida conversa o per refugiar-se de la realitat en móns literaris.

No és estrany trobar-se fragments de novel.les a les taules, com el que està a sobre de la nostra, del llibre Nuestra necesidad de consuelo es insaciable… d’ Stig Dagerman, un títol que dóna què pensar. Al nostre costat hi ha una parella de turistes que segurament no tenen ni idea de tota la literatura que amaga aquest bar, ja que estan a la entrada i els llibres no es troben fins que no t’endinses una mica i baixes uns quants esglaons. Potser s’han sentit atrets per les butaques de cuir, buscant un descans però sigui com sigui han entrat perque el Lletraferit té una gràcia especial que convida a tothom a obrir la porta.

Preguntem una mica a algunes persones que estan assegudes a altres cadires perquè els agrada aquesta cafeteria. L’Oriol ens contesta sense més floritures; “perque s’està a gust, i tenen molts tés que no tenen a altres bars.” La Laura en canvi ens diu que li agrada molt llegir i que aquí sempre troba llibres interessants. “A més sempre fan activitats interessants, com recitals i altres coses.” A travès del bloc i del facebook de la cafeteria ens podem mantenir informats de tots els esdeveniments que tenen lloc al Lletraferit, que apart de recitals de poesia també acull exposicions i fins i tot un concurs de curts, a més d’altres propostes culturals. Un racó literari on no només gaudir de la lectura sino també dels sentits de la vista, el gust i l’oïda.

El Lletraferit es troba al carrer Joaquin Costa, 43 i pots contactar amb ells a travès del telèfon: 93 301 19 61 o bé els e-mails: lletraferit_bcn@yahoo.es/ lletraferit.agenda@gmail.com

Aquest racó forma part d’un itinerari literari per la ciutat que anirem descobrint setmana a setmana fins finalitzar-ho a final de març. Estigueu ben atents, la setmana que ve portarem més literatura!

 

Article escrit per Cara B Barcelona Cultura.

Advertisements