Racons musicals: Discos de vinil

discosparadisoEl nostre itinerari musical d’aquesta setmana el dediquem als discos de vinil que des de fa uns anys han tornat amb força a l’escena musical. En el nostre itinerari us parlarem d’unes quantes botigues que han recuperat aquest format tan estimat pels megalòmans.

Sembla mentida però amb la digitalització de la música va tornar la passió pels discos de vinil, una eina oxidada pel temps,vintage, que dirien alguns. I és que és molt romàntic escoltar el so d’un vinil, l’experiència és totalment diferent a escoltar un mp3 baixat d’internet. Paraula. Els nostàlgics d’aquest format estan d’enhorabona perquè per sort a Barcelona hi ha una àmplia oferta de botigues que comercialitzen vinils, ja siguin antics com noves edicions.

Si el que t’agrada és la música electrònica tens varies opcions al barri del Raval. Al número 13 del carrer Bonsuccés trobem una petita botiga anomenada Sci-fi on venen tota classe de vinils pels aficionats al techno i Dj’s. A més de vendre discs de vinil, també han punxat Dj’s de reconegut prestigi com Jeff Mills, un dels popes del techno. A prop, es troba la botiga Discos Paradiso (a la foto), amb una àmplia selecció de minimal, dubstep, house i techno entre altres gèneres menys electrònics com el rock o el pop més indie. Aquesta diàfana botiga es troba al carrer Ferlandina número 39, i a més de vendre vinils també organitza concerts i col·labora amb petits festivals electrònics de la ciutat com el Cau d’Orella.

Una altra cita obligada al barri del Raval és la mítica CD Drome que recentment ha anunciat el tancament de les portes de la seva botiga a Madrid. Per sort, a Barcelona encara continua oberta i és el lloc de referència per trobar qualsevol vinil de l’escena indie, electrònica o més alternativa, a més d’oferir una taula per qualsevol que s’animi a punxar.

Si el que t’agrada en canvi és la música dels 50 i els 60 i tot el que olori a retro, també tens varies opcions a Barcelona. A destacar, la botiga Casa Usher situada al barri de Poblenou, concretament al carrer Pujades, 127, la llar dels col·leccionistes més àvids. A més de discos de vinil també pots trobar joguines, objectes antics i totes les rareses imaginables. Amb aquesta línia coincideix la botiga Music Ages, al barri de Gràcia, al carrer Torrent de l’Olla número 31. Un lloc de trobada per col·leccionistes i amants del vintage, on pots fer-te amb tota classe d’objectes, fotos, electrodomèstics, i joies dels anys 50 i, a més, reparar els vinils que tinguis espatllats pel pas del temps. La seva especialització és recuperar els sons d’aquells anys i reproduir-los digitalment, fins i tot amb les mateixes portades dels originals.

Aquestes són només algunes de les moltes botigues de discos de vinil a descobrir a la ciutat, només has de passejar i escoltar la música que la ciutat t’ensenya.

 

Article escrit per Cara B Barcelona Cultura.