Racons musicals: Festivals catalans

faradayHi ha vida després del Primavera Sound i el Sónar? Sí, clar que sí! I és que no només de grans festivals viu la “joventut”. A Catalunya, quan arriba el bon temps, hi ha moltes propostes interessants en formats més petits, però no per això menys importants.

Arriba l’estiu, el bon temps, les vacances… i les ganes de fugir una mica de la ciutat. Abans de les grans vacances d’agost o si el pressupost aquest any no et dóna per res més que per quedar-te a prop de casa, tens un munt de propostes interessants en forma de festivals per fugir els caps de setmana de juliol.

El proper cap de setmana 1, 2 i 3 de juliol arriba el Faraday, festival popero per excel·lència i al qual emigra mitja Barcelona, en un marc incomparable com és el Molí del Mar a Vilanova, amb el far i el mar de fons, a l’aire lliure i amb la millor música feta aquí i amb algunes incorporacions internacionals. Artistes com el consagrat Ron Sexmith, els novells Tom Williams & The boat o el “gran” John Grant, formen part de la lliga internacional. Pel que fa a la lliga catalana tenim a artistes com els màgics Bradien, els garatgers Surfing Sirles, els sempre bon-rotlleros Standstill o l’electrònica intimista de Fibla, a més de comptar amb incorporacions nacionals com el gallec boig Emilio José o els marcians murcians Klaus & Kinski (al vídeo).

El cap de setmana següent, el 7, 8 i 9 de juliol, les propostes es multipliquen, ja que coincideixen el PopArb, el PalmFest i el Festival Ritmes. El PalmFest, com el Faraday, també té artistes internacionals al seu cartell, com és el cas de Whomadewho o Javiera Mena. Repeteixen Standstill i les Aias que també serán al Faraday i incorporen a Triángulo de Amor Bizarro que tocaran divendres 8 de juliol al festival Ritmes a la platja del Prat de Llobregat. A més, el PalmFest compta amb el grup novell Verkeren, amb els macarres Wau y los Arrrghs!!!, els divertits Pony Bravo o els trenca-malucs Fuckin’ Bollocks entre molts altres.

Si ets més de muntanya que no pas de platja, tens el PopArb, a Arbúcies, el 8 i 9 de juliol. El festival català per excel·lència, on el cartell és gairebé en la seva totalitat producte dels països catalans amb artistes com Antònia Font, Manel, The New Raemon, la Iaia, Refree, 4t 1a o Thelemáticos i amb la incorporació canària de El Guincho.

Més a prop de casa, a la platja del Prat de Llobregat, tenim el festival Ritmes, gratuït, a l’aire lliure i concentrat en un sol dia, el 8 de juliol. El divendres gaudirem de les actuacions dels ja clàssics del panorama pop espanyol La Habitación Roja, els enamorats dels esquelets Los Tiki Phantoms, els joves Cut your hair, el projecte del productor Paco Loco anomenat Calypso i com ja hem dit, els sorollosos Triángulo de Amor Bizarro, a més dels Buffet Libre dj’s i els Love of Lesbian dj’s.

Ja tens unes quantes bones excuses per fugir de la ciutat. Ara només queda decidir amb qual d’elles et quedes i començar a gaudir de l’estiu.

Festival Faraday: 1, 2, 3 de juliol a Vilanova i la Geltrú. Entrada de dia per l’1 i el 2 de juliol 35€, entrada de dia pel 3 de juliol, 15€. Abonaments esgotats.

Festival PalmFest: 7, 8 i 9 de juliol a l’Hospitalet de l’Infant. Entrada de dia pel 7 de juliol 5€, entrada de dia pel 8 i 9, 22€. Abonament anticipat 32€, 36€ a taquilles.

Festival PopArb: 8 i 9 de juliol a Arbúcies. Abonaments i entrades esgotades, però l’organització del PopArb farà sortejos a través de les xarxes socials.

Festival Ritmes: 8 de juliol a la Platja del Prat de Llobregat. Entrada gratuïta.

 

Article escrit per Cara B Barcelona Cultura.