Racons literaris: La casa de los cuentos

readingjamesdeanHi ha un lloc a Barcelona que és la llar dels relats curts amb finals feliços. O si més no, finals rodons, ja que s’acostuma a dir que els contes han de ser circulars amb un enllaç entre el principi i el final. La casa dels contes no només ofereix tallers diversos d’escriptura i de narració oral, sinó que també celebra presentacions de llibres, crea concursos, organitza sessions de contes i edita revistes i llibres.

A La Casa de los cuentos hi ha cabuda per qualsevol aficionat a l’art de les lletres ja que tenen una àmplia oferta de tallers per principiants i no tan principants, com ara el taller de narració oral o el taller de veu a càrrec de professors com Eduardo Caballero o Numancia Rojas, una dona de sobres coneguda en el circuit de conta-contes. Però no tot és aprendre, sinó que també hi ha oportunitat de passar una estona divertida en les nombrososes sessions de contes que es fan. Alguns dels narradors que han passat per La Casa dels Contes són Carme Villaécija, Sonja Wimmer o Marta Nuet Blanch entre altres, oferint sessions de contes que han fet vibrar, emocionar i riure per igual als espectadors. Cada dimecres organitzen una jam de contes on algú del públic proposa un tema i els contes van girant entorn a ell o van donant lloc a altres, creant una experiència col.lectiva enriquidora i molt divertida. Amb una decoració molt naïf i plena de color i espelmes per tot arreu, aquest local de Gràcia impulsat per la xilena Numancia Rojas, és un lloc on imaginar, on jugar amb la fantasia i on convertir-se per un moment en un infant que només vol un conte per anar a dormir i tenir somnis feliços.

La casa dels contes es troba al barri de Gràcia, al carrer Ramón i Cajal nº 35. Per a més informació pots visitar la seva plana web, que a més funciona com una xarxa social de narradors i escriptors.

 

Article escrit per Cara B Barcelona Cultura. 

Advertisements