L’Alternativa

alternativaDe l’11 al 19 de novembre arriba una altra cita amb el cinema d’autor més innovador i arriscat, arriba el festival L’Alternativa.

Celebrant els 18 anys en aquesta edició, el festival l’Alternativa ens porta el millor cinema independent. En col·laboració amb la productora Cine Ojo i un dels seus fundadors Marcelo Céspedes, convidat en aquesta edició, el festival ens presenta alguns dels millors documentals argentins o turcs, que es comprometen amb les diverses situacions socials dels dos països.

El festival es divideix en seccions oficials i seccions paral·leles; en les primeres es podran veure unes 50 pel·lícules internacionals de directors emergents que competiran per diversos premis en metàl·lic. En el cas de les segones, podrem veure documentals argentins a Mirades del Sud, i documentals turcs a Translacions: cinema documental independent a Turquía, a més de poder gaudir de la secció Petits Experiments que repeteix aquest any després de l’èxit del seu debut l’any 2010.

El festival també comptarà amb l’espai Pantalla Hall on es podrà gaudir de projeccions gratuïtes d’algunes de les propostes audiovisuals més originals i arriscades i que es dividirà en subseccions com L’Alternativa proposa, Intercanvis, Didàctiques de la imatge i Presentem. Una altra secció a destacar serà la d’Escoles del món, amb la participació de l’ELO Helsinki Film School, la Universitat Autònoma de Barcelona, La Casa del Cine, Mad Center, la Universitat Ramon Llull i el Convent de Sant Agustí en col·laboració amb Xarlene Visuals.

Per últim cal parlar de les activitats paral·leles, taules rodones de professionals que debatran sobre diferents temes cinematogràfics.

El festival l’Alternativa se celebrarà de l’11 al 19 de novembre al CCCB. Abonament de 5 entrades + catàleg, 20€. Entrada individual 5€, 4€ petits experiments i reduïda. Per a més informació podeu visitar la plana web de l’Alternativa.

 

Post escrit per Cara B Barcelona Cultura.

Advertisements